fbpx

2024 aasta uudised Eesti noortele!

05-01-24

Hei noor!

Talv on täpselt see hea aeg, kui tegutseda selle nimel, et suve lõppedes startida kusagile teisele poole maailma ning elada ja õppida just selles Sinu “unistuste riigis”! Igale ühele sobib oma ja mis siin salata, kõige parem on ikka kodus 🙂 Lihtsalt pisut külm hetkel ning mõne jaoks väike aga koos saame teha selle suureks! Kellele meeldib edasi õppida Euroopas, kes unistab USAst, kes kirglik Aasia suunal või kuum Austraalia kutsub! Eesti noortel on erinevad huvid ning tuletame siinkohal meelde, et hiljuti valis Teele oma unistuste riigiks hoopiski Mongoolia, kuhu ta stardib selle aasta augustikuu lõpus. Maailm pakub palju põnevat ja midagi igale ühele!

Jaanuarist märtsikuuni hakkavad siis ASSE grupid täituma ning kuigi see kõige viimane liituja jääb varakevadesse, siis mida hiljem liituda, seda vähem on valikut. Paratamatult on kohtade arv piiratud. Jooksval hooajal on noored tundnud rohkem huvi USA, L-Korea, Hispaania ja Prantsusmaa suunal. Kohtade arv on piiratud ka Jaapani, Taiwani, Austraalia ja Kanada suunal. Teistesse riikidesse on rohkem ruumi.

2024/25 õppeaastaks on meil planeeritud kaks stipendiumi konkurssi. Üks toimus detsembris, mille tulemasena toetasime Loona Mariatu vahetusaastat Itaalias aga ka kahe noore 3-kuulist programmi ehk Katariina kultuurivahetust kaugel L-Koreas ja Isabeli programmi Hispaanias. Järgmine stipendiumi konkurss toimub märtsikuu keskel ning pommuudisena pakume 3000 eurost stipendiumit Austraalia semestriprogrammi, algusega juulist või järgmise aasta jaanuarist! Lisaks stipendiumile, on võimalik osa saada 1000 eurosest soodustusest, kui sõlmid hiljemalt veebruari kuu jooksul lepingu Itaalia või Argentiina programmi.

Samuti oleme avanud 2025/26 õppeaasta programmid. Varajase lepingu sõlmija soodustus on 400 eurot ning esimesed programmid algavad juba jaanuaris (semester Euroopas), veebruaris (kolme kuuline programm L-Koreas ja semester või aasta Austraalias), märtsis (Jaapan) või siis august/september (kogu maailm). Varajasem alustamine võimaldab pikemalt valmistuda, valida just see unistuste sihtriik, saada soodustus ja kandideerida ASSE stipendiumile ning otsida endale toetajaid veel juurde! ASSE nõustab ja aitab! Kõigil on võimalik osaleda ja proovida! Vahetusõpilaseks olemine on lahe ja arendav ning avab täiesti uued tulevikuvõimalused!!!

Vaata ka ASSE praeguste ja endiste vahetusõpilaste poolt korraldatavate infotundide ajakava siit: https://asse.ee/asse-eesti/asse-eesti-infotundide-ajakava/